Dus zo leer jij! Leerstijlen; een gamechanger in agile teambegeleiding

Als Agile teambegeleider draag je verschillende petten, zoals coach, facilitator, docent, mentor en adviseur. Elke pet vereist verschillende kennis en vaardigheden om het team en de organisatie optimaal te ondersteunen.

Vandaag wil ik graag inzoomen op een van die rollen, namelijk de rol van ‘docent’, en specifiek op leerstijlen. Ik heb gemerkt dat het kennen van de leerstijlen van de teamleden echt een wereld van verschil kan maken. Daarom is ‘leerstijlen’ een belangrijk onderdeel van de Master Team Dynamics-aanpak.

Ben jij op de hoogte van de leerstijlen van jouw teamleden? Zo niet, dan loop je mogelijk iets belangrijks mis! Waarom? Ik deel hier graag een paar van mijn inzichten:

Een effectieve aanpak:
We zijn allemaal uniek, toch? Iedereen leert op zijn eigen manier. Dus als je weet hoe de teamleden leren, kan je hen de tools en methoden geven die ze nodig hebben om optimaal te groeien.

Samenwerking leidt tot succes:
Door de leerstijlen van de teamleden te kennen, kan je nieuwe informatie op de meest effectieve manier introduceren. Met als resultaat een snellere opname van nieuwe kennis en dat betekent… je raadt het al: betere teamresultaten en meer werkplezier!

De communicatiekoning(in):
Als je begrijpt hoe de teamleden leren, kan je je communicatie afstemmen op deze stijl. Dit zorgt voor minder ruis en meer duidelijke, effectieve communicatie.

Beheer van conflicten:
Verschillende leerstijlen kunnen soms tot misverstanden leiden. Maar door deze stijlen te begrijpen, kunnen we zaken helder maken en een positievere teamdynamiek bevorderen.

Boost voor leiderschap:
Wanneer de teamleden hun eigen leerstijl kennen, kan je het team helpen door sterke punten te benutten en te werken aan valkuilen. Dit helpt het team naar meer zelfbewustzijn.

Verhoogde betrokkenheid:
Wanneer de teamleden merken dat unieke leerstijlen gewaardeerd wordt, zal men zich meer betrokken voelen. En dit leidt tot tevredenheid en behoud van talent.

Wil je meer weten over de MTD-aanpak?
De MTD-aanpak bestaat uit concrete stappen voor de Agile teambegeleider om de brandblusmodus te doorbreken en gelukkige teams te creëren die verbluffende resultaten behalen. Laat het gerust weten! Wij staan klaar om jou te helpen zodat jij in de praktijk leert de MTD-aanpak succesvol toe te passen.

Wil jij dit soort informatie als eerste in jouw mailbox? Meld je dan nu aan!

Wij hebben een hekel aan SPAM en zullen dan ook nooit jouw gegevens verkopen!

Scroll to Top