Dramadriehoek naar Winnaarsdriehoek

Weet je wat ik zo interessant vind aan het werken met teams? De rollen die wij mensen op ons nemen in interactie, en hoe die kunnen veranderen. Je ziet het overal terug. Let maar eens op als je naar een film of serie kijkt. Je herkent dan vaak wel de ‘dramadriehoek’ waarin, net als in teams, de acteurs de rol van: slachtoffer, redder of aanklager op ons nemen.

Voor ons, Agile teambegeleiders, is het belangrijk om de verschillende rollen te kunnen doorzien. Door de ‘dramadriehoek’ te snappen, krijgen we een beter beeld van hoe mensen in het team onder druk reageren, en hoe we ze kunnen helpen om in de ‘winnaarsdriehoek’ te stappen. Daarin veranderen de rollen naar: kwetsbare, helper en assertieve.

We kunnen het team dus helpen om conflicten om te draaien naar groeikansen, het team nog sterker te maken en een sfeer creëren waarin iedereen de kans krijgt om te stralen.

Dramadriehoek:

Een dramadriehoek is een concept uit de psychologie en de dramatische theorie dat de interactie tussen drie personen in een conflictsituatie beschrijft. Het idee is ontwikkeld door psycholoog Stephen Karpman en staat ook bekend als de Karpman-driehoek of het Karpman-driehoekspel.

De dramadriehoek bestaat uit drie rollen: de Redder, het Slachtoffer en de Aanklager.

De Redder:
Iemand die de verantwoordelijkheid op zich neemt om anderen te redden of te helpen. Ze kunnen overdreven behulpzaam zijn en zichzelf opofferen.

Het Slachtoffer:
Iemand die zichzelf als machteloos en kwetsbaar ziet. Ze zoeken sympathie, steun en verzorging van anderen en hebben de neiging om anderen de schuld te geven van hun problemen.

De Aanklager:
Iemand die de anderen de schuld geeft en hen bekritiseert. Ze kunnen oordelend, vijandig en beschuldigend zijn.


Hoe werkt de dynamiek van de dramadriehoek?
De Redder voelt de behoefte om het Slachtoffer te redden en biedt hulp en advies aan.

Het Slachtoffer accepteert de hulp, maar kan zich ook afhankelijk en hulpeloos voelen. Zo kunnen ze zichzelf in een ondergeschikte positie plaatsen.

De Aanklager bekritiseert en beschuldigt zowel de Redder als het Slachtoffer. Ze kunnen boosheid en negatieve emoties uiten.

De rollen in de dramadriehoek zijn onderling verbonden en kunnen in een situatie van conflict verschuiven. Het spel kan zich herhalen, waarbij de rollen worden omgewisseld en de dynamiek in stand wordt gehouden.

Het doel van het begrijpen van de dramadriehoek:
Bewustzijn creëren over de destructieve patronen van communicatie en gedrag. Door dit bewustzijn kunnen teamleden proberen uit de dramadriehoek te stappen en gezondere en meer constructieve interacties aan te gaan.

Naast de dramadriehoek bestaat er ook een concept genaamd de winnaarsdriehoek. In tegenstelling tot de destructieve dynamiek van de dramadriehoek, bevordert de winnaarsdriehoek gezonde en constructieve interacties.


Winaarsdriehoek:

De winnaarsdriehoek is een concept dat is ontwikkeld als een alternatief voor de dramadriehoek.  De winnaarsdriehoek bestaat uit drie rollen: de Coach, de Verantwoordelijke en de Ondersteuner.

De Coach:
Iemand die anderen aanmoedigt en ondersteunt om hun eigen problemen op te lossen. Ze bieden begeleiding en advies zonder de verantwoordelijkheid over te nemen.

De Verantwoordelijke:
Iemand die verantwoordelijkheid neemt voor hun eigen acties en de gevolgen ervan. Ze erkennen hun rol in het probleem en streven naar het vinden van oplossingen.

De Ondersteuner:
Iemand die empathie toont en anderen aanmoedigt. Ze bieden emotionele steun en moedigen positieve verandering aan.


Hoe werkt de dynamiek van de winnaarsdriehoek:
De Coach moedigt de Verantwoordelijke aan om hun eigen problemen aan te pakken en ondersteunt hen bij het vinden van oplossingen.

De Verantwoordelijke neemt de verantwoordelijkheid voor hun eigen gedrag en zoekt actief naar manieren om het probleem op te lossen.

De Ondersteuner biedt emotionele steun aan de Verantwoordelijke en helpt hen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en motivatie.

In de winnaarsdriehoek streven alle betrokkenen naar groei, zelfredzaamheid en positieve verandering. Het is een gezonde en constructieve manier van communiceren en samenwerken, waarbij de nadruk ligt op verantwoordelijkheid, ondersteuning en empowerment.

Het doel van het begrijpen van de winaarsdriehoek:
Het begrijpen van de winnaarsdriehoek kan helpen om destructieve patronen te doorbreken en een positievere en meer effectieve interactie te bevorderen.

Herken jij in het team de rollen van de dramadriehoek? Hoe zou je deze rollen kunnen helpen ombuigen naar een winnaar in de ‘winnaarsdriehoek’? 🤔💡 Hulp nodig? Laat het gerust weten. Wij van Master Team Dynamics helpen je graag! 

Wil jij dit soort informatie als eerste in jouw mailbox? Meld je dan nu aan!

Wij hebben een hekel aan SPAM en zullen dan ook nooit jouw gegevens verkopen!

Scroll to Top