Ontdek de MTD-aanpak; past onder je bed!

Ben jij al bekend met mijn MTD-aanpak? MTD, oftewel ‘Master Team Dynamics’, is een revolutionaire aanpak voor agile teambegeleiders zoals Scrum Masters en Agile Coaches. Het helpt bij het begeleiden naar resultaatverantwoordelijke teams, waarbij de teamleden elkaars talenten weten in te zetten om een substantiële bijdrage te leveren aan de doelstellingen van de organisatie. Wat ook nog eens leidt tot meer werkplezier.

Wat MTD zo bijzonder maakt, is dat het zowel de bovenstroom (bijvoorbeeld: resultaten, kwaliteit) als de onderstroom (teamdynamiek) analyseert en meet. Het stimuleert het eigenaarschap binnen het team, want het blijft immers hun proces. Bovendien geeft MTD  duidelijkheid over welke interventies nuttig zijn en welke niet, zodat je samen met het team het plan van aanpak kan aanpassen wanneer nodig. Daarbij houdt de aanpak rekening met de bredere context en betrekt het de omgeving – elk team is tenslotte een onderdeel van een groter systeem. En laten we de verantwoording die we moeten afleggen aan onze leidinggevenden of opdrachtgevers niet vergeten – met MTD kan ook dit op een concrete manier worden aangepakt.

Oké, misschien klink ik nu als een teleshopping-commercial, maar mijn enthousiasme voor deze aanpak is echt. Het heeft veel van de uitdagingen waarmee ik als teambegeleider worstelde opgelost, en dat gun ik elke teambegeleider en hun teams! Een van mijn struikelblokken was bijvoorbeeld dat interventies voor teamontwikkeling wel zinvol leken, maar de uitkomsten vaak niet direct zichtbaar waren. Dit resulteerde regelmatig in minder eigenaarschap voor teamontwikkeling binnen het team, waardoor het leek alsof teamontwikkeling vooral mijn feestje was.

Mijn boek, waarin ik je de volledige MTD-aanpak uitleg, komt eraan. Kun je niet wachten? Ik hou je graag op de hoogte en zal in de tussentijd meer delen over de MTD-aanpak. Volg mijn berichten of laat je e-mailadres achter op www.masterteamdynamics.com.

En als je nu denkt dat ik nog steeds klink als een teleshopping-commercial, dan heb ik goed nieuws voor je: het boek waarin de aanpak wordt beschreven past perfect onder je bed of op je nachtkastje. Geen stopcontact nodig en dus geen ruzie met die ellendige snoeren die altijd in elkaar vastzitten!

Wil jij dit soort informatie als eerste in jouw mailbox? Meld je dan nu aan!

Wij hebben een hekel aan SPAM en zullen dan ook nooit jouw gegevens verkopen!

Scroll to Top